Vedr. skyggesider ved brug af træ pallerammer og europaller og i stedet benytte plastpaller

Jeg har ligesom så mange andre testet at bruge europaller og pallerammer til at bygge en seng, en udendørs siddeplads til haven eller måske et højbed. Sådan nogle pallerammer og europaller er smarte til at skabe sofaer, småborde, dvd og tv-møbel.

Pallerammer og europaller i træ er virkelig mest charmerende. Men vær blot vagtsom ifm, at træ europaller tit er behandlet med måske skadelige stoffer. Derfor kan I læsere i stedet benytte plastpaller som alternativ og slippe for, at de valgte pallerammer og europaller damper skadelig kemi hjemme hos dig.

Især vil jeg foreslå dig at benytte højbede. Det er ik altid til at få viden om, hvilke stoffer europaller og pallerammer i træ blev behandlet med, hvorefter dine hjemmedyrkede økologiske jordbær, grøntsager og krydderurter pludselig ik syner så øko igen. Ufedt.

Eksperimenter gerne med at få noget ud af plastpaller, pallerammer og europaller. Men tænk over, ik at gøre brug af de sundhedsskadelige modeller, i det tilfælde at dine møbler af pallerammer og europaller skal bruges indendørs og/eller være til fødevarer. Er det planen så er plastpaller sundere til de planer. Såkaldte EUR pallerammer og europaller er ik imprægnerede, så gå efter dem, hvis du hælder til træ frem for plastpaller. Sådan gjorde jeg selv.