Muligvis er et høreapparat løsningen for farmand

Jeg vurderer, at far nok har fået lidelsen tinnitus, og han har derudover nedsat hørelse. Ørelidelsen tinnitus er en lydopfattelse, personer kan have i ørerne, trods der ikke kommer nogen lyd i ørerne udefra. Far beskriver det som en fløjtelyd i hans øre. Nu har det stået på i ret lang tid, og det virker som om, det kun bliver slemmere og slemmere. Jeg synes, det er virkelig vanskeligt for mig, for han har nemlig altid været det menneske, som har lyttet, hvis jeg ville sige noget, som jeg følte. Nu da han ikke er ejer af en god hørelse mere, men en nedsat hørelse, har vi ikke pludret så meget sammen, og jeg længes efter det.

Jeg gætter på, at den hovedsaglige anledning til, at den gamle har nedsat hørelse, er en støjskade, da han er tidligere håndværker og ikke gjorde brug af høreværn. Der formodes, at tinnitus skyldes bristede høreceller i høresneglen i det indre øre, sandsynligvis også på grund af en støjskade. Det minder mig faktisk om, at jeg skal huske min bror, som er trommeslager, på, at han skal gøre brug af et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til ørelægen på tirsdag, som så kan bedømme hans hørelse. Fars læge vil formentlig sende ham til en høreklinik, der laver en udførlig undersøgelse af hørelsen. Herefter vil der blive overvejet, om løsningen på problemet kan være et høreapparat.

Mange forskellige slags høreapparater findes, og hvert høreapparat vil selvfølgelig blive afpasset, så det passer til hørenedsættelsen. Farmand skal nok have et høreapparat, som skal sidde bag øret. Disse høreapparater er lavet af to parter; apparatet selv omme bag på ørene og en lille lydslange, der leder lyden hen til en øreprop i ørets indhak og så ind til det, som kaldes trommehinden. De føromtalte høreapparater benyttes til vanskelige hørenedsættelser samt til personer, som har behov for regulering af lyden. Det er ens egen beslutning, om man vil behandles og få høreapparatet gratis hos officielle høreklinikker, eller om man godt kunne tænke sig økonomisk ydelse til at købe høreapparatet af en anerkendt privatejet høreklinik/fra forhandlere, som er i samarbejde med høreklinikker. Ifølge mig er det flot, at man kan få det omkostningsfrit fra en høreklinik. Høreklinikker tager sig vist godt af deres patienter.

Som tidligere sagt har min farmand været på en støjende arbejdsplads, og det var jo faktisk nødvendigt at bruge et høreværn, er far et eksempel på, fordi for høje lyde nemlig kan give dig en høreskade. Jeg hørte på et tidspunkt, at omkring 60 procent af dem, som har job i et larmende miljø, ej gør brug af høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et arbejde som musiker, og jeg tror virkelig, at han ligesom vores far bliver den uheldige ejer af en høreskade, hvis han ikke snart begynder på at benytte et musikerhøreværn, når han er ude at give koncert.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>