Kantlister, svampegummi plus gasfjeder: hvad består de af?

Selvom det ikke er noget, som de fleste ofte går & spekulerer på, betyder en så simpel ting som gummi reelt enormt meget i dagligdagen i nutidens verden. På en daglig basis benytter vi jo mange brugsobjekter, som er produceret af gummi: derunder eksempelvis gummistropper, kantlister & gummimåtter.

Materialet gummi kan til gengæld ligeledes bruges til genstande, som langt færre bruger, men som stadig er væsentlige. Det kan fx være en gasfjeder, svampegummi & gummiplader.

Netop derfor er gummien et fantastisk anvendeligt og faktisk ganske essentielt råmateriale. Ud af hvilket stof skulle industrien alternativt fremstille kantlister? & hvorledes skulle man være i stand til at fremstille gummimåtter, gummistropper + gummiplader, hvis ikke gummien eksisterede?

Blandt materialets hovedsagelige plusser er da også dens åbenlyse brugbarhed. Materialet kan nemlig både være ubøjeligt og blødt & kan således bruges til talrige varierende genstande. Gasfjeder er for eksempel bøjelige, hvorfor de skal fremstilles af gummi, der er fleksibelt. Kantlister + gummiplader er på den anden side manifaktureret af ufleksibelt gummi, som ikke kan holde til at blive højet.

Når du igen støder på hvad enten gummiplader el. svampegummi, kan du eventuelt gøre dig tanker om, at et pænt stort uddrag af de objekter, som folk bruger dagligt, reelt er fremstillet af gummi, omend det dog ikke er mange, der indser det.