Jubii – jeg er inviteret til kostume housewarming

Min kæreste og jeg elsker at klæde os ud. Det er lige som om, at jeg får det ekstra sjovt, når jeg tager et sjovt kostume - dramashop.dk/category/kostumer-til-udklaedning-parykker-tilbehoer-39, og pludselig bliver den gode eller onde fe, zoombie eller pirat. Jeg har vidst arvet glæden for kostumer fra mine forældre. Min mor er pædagog og har tit og ofte et sejere kostume end fritidshjemsbørnene, når der er fastelavn på hendes arbejde. Og min far er hele familiens julemand med skæg og det hele.

Skal det være hurtigt og nemt leder vi på nettet og finder hele kostumer, hvilket overraskende nok kan betale sig end at få tøj i h&m. Ind imellem bruger jeg kun penge på en paryk eller accessory (åååh hvordan staver jeg til det) og opstøver derefter resten i mit klædeskab eller hos genbrug. Jeg har engang været udklædt som sørøver med en gammel hvid herreskjorte fra Røde kors, en flaske rom fra barskabet, sorte bukser, min mors støvler, min lillesøsters spraglede tørklæde – og så en sørøverpistol fra en kostume butik.

Dengang jeg var lille var jeg selvfølgelig klædt ud til fastelavn og dengang jeg var 7 år, gik jeg rundt i bare tæer og min prinsessekjole hele året. I dag opstøver jeg hver eneste chance og tager kostumer på til tyrolerfest, julehygge, halloweenfester, maskeballer og selvfølgelig fastelavn. Jeg må få mig nogle arvinger, så jeg har muligheder for at tage til endnu flere kostumefester.

Den næste fest bliver med Mad Men 1950-er tema. Jeg mangler kun parykken til at dække over mit ikke særlig 50’er agtige hår. Kostume? Dét har jeg skam totalt styr på.